13 Νοε 2011

Μύκονος: Πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Λίμνη - Κουσεγιάρες (Videos)

Στις 13 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας,τιμά την Ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του  Χρυσοστόμου, ενός από τους τρείς Ιεράρχες.
Ο μεγάλος Οικουμενικός Δάσκαλος,ο οποίος έλαμψε ως αειλαμπής αστέρας και εφώτισε την οικουμένη, με τα χρυσά ρήματά του και την αγία ζωή του, έζησε τον....
4ο αιώνα και υπήρξε ο μεγαλύτερος Ιεροκύρηκας όλων των εποχών μετά τον Απόστολο Παύλο.
Ο πολυγραφώτατος και μαρτυρικός Πατέρας της Εκκλησίας, ο Χρυσολόγος Ιωάννης, μετά από ποικίλους διωγμούς και βάσανα,θλίψεις και εξορίες, μετέστη στον  Κύριο  στίς 14 Σεπτεμβρίου 407μ.Χ. στο χωριό Κόμανα της  Αρμενίας όπου τον είχε εξορίσει η μοιχαλίδα αυτοκράτειρα Εὐδοξία και το μένος των ανθρώπων του διαβόλου, οι οποιοι συνέπραξαν μαζί της.  

Παρά το οτι ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ειναι παμμέγιστος της  Εκκλησίας Πατέρας καί Διδάσκαλος, εν τούτοις  λίγοι  ιεροί Ναοί τιμώνται στο ονομά του. Ενας απ’ αυτούς, λαμπρός και άξιος της  τιμής πρός τον μεγάλο φωστήρα, ειναι ο ιερός Ναός του Αγίου μας, ο οποίος βρίσκεται στην  περιοχή  Λίμνη  Μυκόνου.
Στις 5:30μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου  τελέσθηκε  ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Αιδεσιμωτάτου  Πατέρα κ.Πέτρου Μαραγκού και συγχοροστατούντος  του νεοχειροτονηθέντος Πατέρα κ.Ιουστινιανού Ιορτάν, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Λίμνη - Κουσεγιάρες Μυκόνου.
Παρακολουθήστε αποσπάσματα:

  
Παρόλο που το Σάββατο είχε  χειμερινό καιρό, οι Μυκονιάτες  τίμησαν τον Άγιο και έδωσαν  τον παρόν τους.
Ο Αιδεσιμώτατος  Πατέρας κ.Πέτρος Μαραγκός μετά τήν αρτοκλασία κήρυξε το Θείο Λόγο και απεύθυνε συγκινημένος πνευματικό λόγο στο Μυκονιάτες πιστούς που ήταν παρόντες στον εσπερινό.
Παρακολουθήστε απόσπασμα:
Μετά το τέλος του Εσπερινού στον περίγυρο της αυλής του ναού, η οικογένεια Κιούκα διένεμε τον αγιασμένο άρτο.
Δείτε Video: 
 
 
και στην μικρή πλατεία προσφέρθηκαν κεράσματα  από την οικογένεια Κιούκα στους πιστούς με αναψυκτικά ,ποτά και τοπικά  παραδοσιακά γλυκίσματα.
 
 
  
Ευχαριστούμε την οικογένεια Κιούκα  για την  άψογη οργάνωση του Εσπερινού, που με διακριτικό τρόπο φρόντισαν την κάθε λεπτομέρεια. Τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου και πάντων των Αγίων να πρεσβεύουν υπέρ πάντων ημών.
Συντάκτης : Ντίνα Πρωτογεράκη
Φωτο : Αλέξανδρος Νεστούρης
Video: Βαγγέλης Κάστας
Πηγή : Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...