15 Οκτ 2011

Σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου ,o σύλλογος Μικρασιατών Μυκόνου παρουσιάζει το βιβλίο «Σμύρνη Συγνώμη» (Video)

Ο σύλλογος ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ και οι εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Δεύτου ΣΜΥΡΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ,σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 στις 8.00μμ στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου.
Το βιβλίο θα προλογίσουν ...
η Φιλόλογος Ειρήνη Σαμιωτάκη και η συγγραφέας και πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Μασάκη .
Η παρουσία σας στήν εκδήλωση  θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Δείτε Video:
 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Από τα αρώματα της Ανατολής έως τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κοκκινιάς, και από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μικρασιατική καταστροφή: ένα ταξίδι σε χρόνους και τόπους μεγάλων ανατροπών. Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία. Mια διαδρομή στο άγνωστο που ξεκινά όταν δύο αδέλφια από το Κορδελιό παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους: ο Πέτρος κυνηγά το όνειρο στη θάλασσα, ενώ η αδελφή του, Ευτέρπη, το αναζητά στη Σμύρνη: στην πόλη του πλούτου και του έρωτα, του πολιτισμού και της υψηλής αισθητικής. Στη γοητεία της αρχοντικής πολιτείας με τα ιδιαίτερα χρώματα και τις γεύσεις, με τους ήχους και τις μυρωδιές της. Στον ίδιο τόπο, όμως, όπου και η μοίρα οργανώνει το δικό της σχέδιο, που θα κλονίσει για πάντα τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων της Μικρασίας.
Ένα μυθιστόρημα για τις πιο έντονες, τις πιο ελπιδοφόρες, αλλά και τις πιο ζοφερές στιγμές μιας πόλης που αγαπήθηκε, υμνήθηκε, και εξακολουθεί να μας πονάει ακόμα.
  Περιέχει CD με παραδοσιακά τραγούδια της Σμύρνης
  Σύνθεση εξωφύλλου: egreen|Ε. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Βιογραφικά στοιχεία
 Θεόδωρος Ι. Δεύτος

Ο Θεόδωρος Ι. Δεύτος γεννήθηκε στο Περιστέρι Πωγωνίου Ιωαννίνων το 1957. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980 και, στη συνέχεια, δίδαξε σε φροντιστήρια έως το 1987, οπότε και διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση, την οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα.
Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004, με το λαογραφικό βιβλίο Ο ηπειρώτικος γάμος, ενώ το 2006 εξέδωσε το ιστορικό μυθιστόρημα Μη ρωτάς γιατί (1947-1956). Από το 2002 είναι πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιλίου, και είναι αντιπρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

© 2010,
Εκδόσεις Καστανιώτη
Designed by The Zyme
Code and support by <blueweb>
Εκδόσεις: Ζαλόγγου 11, 10678 Αθήνα. Τηλ. 210 3301208, fax. 210 38225

Επιμέλεια άρθρου : Συντακτική Ομάδα  Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...