22 Οκτ 2011

Μύκονος: Καλόν πλούν Νίκο Κακλαμανάκη με τον αέρα, τα κύματα και τον ήλιο σε συνεχή ροή (Videos)

Τον διάπλου του Αιγαίου με ιστιοσανίδα κάνει ο Νίκος Κακλαμανάκης.
Τον διάπλου του Αιγαίου, έχοντας ως αφετηρία την Άνδρο και τερματισμό το νησί της Καρπάθου και με ενδιάμεσους σταθμούς: τη Μύκονο, την Αρχαία Δήλο, τη Δονούσα, το Κουφονήσι, την Αμοργό και την Τήλο. Μια δοκιμασία άκρως τολμηρή και ριψοκίνδυνη ,συνοδευόμενος και.....
υποστηριζόμενος από εξειδικευμένο πλήρωμα το οποίο θα του εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για το ταξίδι, καθώς οι άνεμοι  που πνέουν αυτές τις μέρες ,καθιστούν το ταξίδι πραγματική πρόκληση
διότι  τα νερά του Αιγαίου θεωρούνται από τα πιο δύσκολα για ιστιοπλοΐα.
Σε μία περίοδο απαισιοδοξίας και κρίσης ο Χρυσός μας Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης στοχεύει να διασχίσει το Αιγαίο περνώντας το δικό του μήνυμα , θετικού προσανατολισμού για όλους τους Έλληνες ,για συνεχή προσπάθεια, συγκέντρωση και πίστη στις δυνάμεις του καθενός από εμάς για μία καλύτερη ζωή.
Με στόχο να αφυπνίσει «τον ηρωισμό που διαθέτει η ελληνική ψυχή»
Μετά από μικρή καθυστέρηση κατέφθασε σήμερα στην Μύκονο, στην παραλία της Αλευκάντρας , πραγματοποιώντας  για μια ακόμη φορά τον διάπλου του Αιγαίου, όπως ο μυθικός Θησέας.
Δείτε Videos
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι Μυκονιάτες στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Νίκο Κακλαμανάκη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα ,τους Αντιδημάρχους κ. Αλέξανδρο Βαμβακούρη και Θρασύβουλο Κοντομήτρο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Σκαγιά ,τους Δημοτικούς Συμβούλους Ειρήνη Γρυπάρη ,Μίλτο Ατζαμόγλου και τον επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Μυκονιάτικη Άνοιξη» κ. Αντώνη Κουσαθανά.
Επίσης παρευρέθη ο Περιφεριακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.
Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιο Κουσαθανάς – Μέγας τον καλωσόρισε τονίζοντας :
Δείτε Video
«είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή για το νησί μας, να υποδέχεται σήμερα εδώ ένα χρυσό Ολυμπιονίκη αλλά κυρίως ένα Ολυμπιονίκη που όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, την Πατρίδα μας και κυρίως τα παιδιά μας.
Ο γιός του Ανέμου επισκέπτεται σήμερα το Νησί των Ανέμων , την Μύκονο.»
Μετά το τέλος του χαιρετισμού του , προσέφερε στον Ολυμπιονίκη αναμνηστικό του Δήμου με την παράσταση της Παραπορτιανής, του ευχήθηκε δε, η Παναγία η Παραπορτιανή να του δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίζει αυτές τις αξιέπαινες προσπάθειες.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης στάσης του και μέσα στις επευφημίες του πλήθους, ο αθλητής επεσήμανε:
Δείτε Video
 Συγκινημένος ο Νίκος Κακλαμανάκης , από την παρουσία του κόσμου που καρτερικά περίμενε για να τον συγχαρεί, η Γεωργιάνα Γρυπάρη του Ν.Ο Μυκόνου του προσέφερε μια ανθοδέσμη για καλωσόρισμα ,
η Μαργαρίτα  Κουφοπούλου την Ελληνική Σημαία και ο αντ/δρος του Α.Ο Άνω Μεράς κ. Αντώνης Πολυκανδριώτης,
 τον θυρεό και το έμβλημα της ομάδος .
Δείτε Video
Πρίν αναχωρήσει ευχαρίστησε τους Μυκονιάτες  για την υποδοχή τους και δέχθηκε ευχές από το συγκεντρωμένο πλήθος.
 
Χρησιμοποιώντας μόνο το πανί, τη σανίδα, τον αέρα, και το σώμα του γλίστρησε πάνω στη θάλασσα , έγινε  “ένα” με τα στοιχεία της φύσης, να τον σπρώχνει ο αέρας, να τον στηρίζει το νερό, να τον σκεπάζει ο ουρανός και να και να μοιράζετε την ομορφιά της φύσης με τα θαλασσοπούλια.
Για αυτήν του την προσπάθεια, μετάλλιο δεν θα πάρει, όμως η υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι νησιώτες θα τον επιβραβεύσει.
Δείτε Video
Καλόν πλούν Νικόλα με τον αέρα, τα κύματα και τον ήλιο σε συνεχή ροή.

Φωτο : Αλέξανδρος  Νεστούρης
Video : Βαγγέλης Κάστας
Συντάκτης : Ντίνα  Πρωτογεράκη
Πηγή : Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...