4 Οκτ 2011

Μουσικό Φεστιβάλ Μυκόνου "Antanaclasis" , Πανδαισία ήχων κλασσικής μουσικής(VIDEO)

Στο κλασικό ρεπερτόριο,  ήταν επικεντρωμένη η συναυλία «Διαμάντια από την κλασσική μουσική » υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε  την 1η Οκτωβρίου στο Γρυπάρειο,
με τη διακεκριμένη πιανίστα Αλεξάνδρα Νομίδου και τον Βέλγο βιολονίστα Micheal Guttman....
Την παράσταση μουσικής τέχνης ,  χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας  ο όποιος  με έμφαση  τόνισε ,
Δείτε Video
 Για να συμπληρώσει ,
ο Πρέσβης  του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc VAN DEN REEK .
Δείτε Video
Το πρόγραμμα, συμπεριλάμβανε τα έργα :
Gustav Mahler (1860 – 1911) Μέρος για Κουαρτέτο με πιάνο
Felix Mendelssohn (1809 – 1874) Τρίο για πιάνο σε ρε μινόρε , έργο 49 
Cesar Franck (1822 – 1890) Κουιντέτο για πιάνο , δυο βιολιά, βιόλα και βιολοντσέλο
σε  φα ελάσσονα.
που τα ερμήνευσαν  οι Micheal Guttman  βιολί , Αλεξάνδρα Νομίδου πιάνο , Παναγιώτης Τζιώτης βιολί ,Πάρις Αναστασιάδης βιόλα ,Ισίδωρος Σιδέρης τσέλο (μέλη της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών )
Δείτε Video
Η πανδαισία από τους ήχους των οργάνων ήταν ένα ποιοτικό δώρο προς τους εκλεκτούς καλεσμένους και μία ευλογία ψυχικής ανάτασης.
Δείτε Video
Τέτοιες βραδιές φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους , καθώς όλοι μοιραζόμαστε την αρμονία  που προσφέρει η ποιότητα των μεγάλων μουσικών, το ρεσιτάλ των οποίων θα μας μείνει αξέχαστο και περιμένουμε την επόμενη φορά που θα μας ξαναταξιδέψουν  με τους μελωδίες τους.
Την υπέροχη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης του Βελγίου στην Αθηνά κ.Marc VAN DEN REEK ,ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Δημήτρης Σκαγιάς  καθώς και πολλοί Μυκονιάτες οι οποίοι  έφυγαν μαγεμένοι από τους ήχους .
Η αλήθεια είναι πως δεν δίνονται συχνά στη Μύκονο τέτοια ρεσιτάλ και αυτές οι ευκαιρίες δεν θα έπρεπε να μένουν ανεκμετάλλευτες ,ειδικά από ενεργούς πολίτες που επικαλούνται τον πολιτισμό για να προβάλλονται.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Μουσικου Φεστιβάλ Μυκόνου "Antanaclasis" που στόχο έχει να προτείνει στο κοινό ποικίλους, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική.

Συντάκτης : Mykonos Ticker 
Photo : Αλέξανδρος  Νεστούρης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...