11 Ιουλ 2011

Ο δήμαρχος της Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, αφιέρωσε το βραβείο στους επαγγελματίες της Μυκόνου......


Νέα βράβευση για τη Μύκονο !!!!!
«Η βράβευση της Μυκόνου, που γίνεται για έβδομη συνεχή φορά, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον ελληνικό τουρισμό» τόνισε ο δήμαρχος της Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, αφιερώνοντας το βραβείο στους επαγγελματίες της Μυκόνου και σημειώνοντας ότι το γεγονός δίνει δύναμη και νέα ώθηση σε όλους τους φορείς του νησιού, να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί....

Το βραβείο του δημοφιλέστερου και καλύτερου νησιωτικού προορισμού της Ευρώπης, που κέρδισε η Μύκονος για το 2010, μέσα από την επιλογή των αναγνωστών της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Conte Nast Traveler, παρέδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στο δήμαρχο του νησιού Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γενική γραμματεία Τουρισμού.
Ο υφυπουργός, παραδίδοντας το βραβείο, επισήμανε τη σημασία που έχει στην τουριστική προβολή της χώρας, η παγκόσμια αναγνώριση ενός ελληνικού τουριστικού προορισμού. Οι διακρίσεις –τόνισε- συνεχίζονται και για άλλους προορισμούς, καθώς πρόσφατα η Σαντορίνη, απέσπασε βραβείο από το περιοδικό Travel+Leisure.

«Εξαρτάται από εμάς να διατηρήσουμε, να αναδείξουμε και να εμπλουτίσουμε, όλα τα στοιχεία που φέρνουν τη χώρα μας στην κορυφή των προτιμήσεων τουριστών παγκοσμίως, δείχνοντας παραλλήλως ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι και μπορεί να συνεχίσει να είναι στρατηγικός πυλώνας της οικονομίας μας. Σήμερα, σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε λόγω της οικονομικής ύφεσης , βάζουμε τα θεμέλια για ακόμα καλύτερες προοπτικές στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και οι προσπάθειες μας αποδίδουν αποτελέσματα, αφού τα στοιχεία μέχρι τώρα, για την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας, επιβεβαιώνουν τις θετικές προβλέψεις, οι οποίες θα αποτυπωθούν στα τέλος της χρονιάς με αύξηση των αφίξεων και των εσόδων.»
«Η βράβευση της Μυκόνου, που γίνεται για έβδομη συνεχή φορά, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον ελληνικό τουρισμό» τόνισε ο δήμαρχος της Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, αφιερώνοντας το βραβείο στους επαγγελματίες της Μυκόνου και σημειώνοντας ότι το γεγονός δίνει δύναμη και νέα ώθηση σε όλους τους φορείς του νησιού, να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί.
Το βραβείο φιλοτέχνησε ο διάσημος αμερικανός αρχιτέκτων Frank Gehry.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης ενημερώθηκε από το Δήμαρχο και παράγοντες του νησιού, για θέματα που αφορούν στον τουρισμό.
Ο κ. Κουσαθανάς-Μέγας ανέφερε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, φέτος, αναμένονται περισσότερα από 700 κρουαζιερόπλοια στο νησί, που σημαίνει αύξηση 30% της τουριστικής κίνησης από τις κρουαζιέρες, ενώ παράλληλα αναμένεται και αύξηση των αεροπορικών αφίξεων κατά 15%.
Ο δήμαρχος του νησιού αναφέρθηκε και σε θέματα στελέχωσης υπηρεσιών και γενικών υποδομών, αλλά και τουριστικών όπως στην Μαρίνα στον Τούρλο και στη σημασία που έχει η λειτουργία της για το νησί.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα προωθηθούν άμεσα θέματα, για την αναβάθμιση υποδομών, που αφορούν όχι μόνο στη Μύκονο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πηγή  money-tourism
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...